18 november 2022 | Nieuwe Kerk Huizen | 20.15 – 21.30 uur

Hannes Minnaar – piano

PROGRAMMA
PRÉLUDES VAN FRÉDÉRIC CHOPIN
PRÉLUDES EN FUGA’S VAN DMITRI SJOSTAKOVITSJ

TOEGANG
€ 22,50 (INCLUSIEF EEN GLAS WIJN OF FRIS NA AFLOOP)
KAARTEN VIA DE SITE (HIERONDER) EN BIJ DE INGANG VAN DE KERK

Kaarten

Het openingsconcert wordt verzorgd door de meesterpianist Hannes Minnaar, o.a. prijswinnaar van het befaamde Elisabeth Concours in Brussel en het Internationale Pianoconcours in Genève. In 2012 ontving hij de Edison Klassiek Debuutprijs en in 2016 de Nederlandse Muziekprijs.

Hij heeft een internationale carrière opgebouwd en treed op met vele beroemde orkesten. Hannes Minnaar heeft diverse Cd’s gemaakt met o.a. muziek van Gabriel Fauré, Johann Sebastian Bach (Goldberg Variaties) en nam met het Netherlands Symphony Orchestra o.l.v. Jan Willem de Vriend alle pianoconcerten van Beethoven op. Voor zijn Bach Cd ontving hij recent een Edison Klassiek. Tijdens het openingsconcert in de Nieuwe Kerk te Huizen speelt Hannes Minnaar naast alle Preludes van Frédéric Chopin een keuze uit Preludes en fuga’s van Dmitri Sjostakovitsj waarvan recent ook een Cd verschenen is.

Hannes Minnaar (1984)

Minnaar is op dit moment één van de toppianisten in Nederland. Hij groeide op in Yerseke (waar hij op zevenjarige leeftijd begon met pianospelen) en Emmeloord. Hij bezocht het Conservatorium van Amsterdam, waar hij piano studeerde bij Jan Wijn en orgel bij Jacques van Oortmerssen. Na zijn afstuderen volgde hij nog lessen bij Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados.

Minnaar treedt al sinds zijn studietijd regelmatig op in binnen- en buitenland. Hij heeft aan diverse nationale en internationale pianoconcoursen deelgenomen. Tijdens zijn studietijd behaalde hij eerste prijzen op de Rotterdamse Pianodriedaagse (1999) en het Prinses Christina Concours (2003). In 2008 won hij op het Internationale Concours van Genève een tweede prijs; in 2010 behaalde hij een derde prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

Op 15 juni 2012 ontving hij de Edison Klassiek Debuutprijs en in 2016 de Nederlandse Muziekprijs. Minnaar vormt met de violiste Maria Milstein en de cellist Gideon den Herder het Van Baerle-trio. Met dit pianotrio ontving hij in 2012 de Kersjes van de Groenekan Prijs.

fotocredit: Green Room Creatives – Lars van den Brink.
Kaarten