17 december 2022 | Nieuwe Kerk Huizen | 16.30 – 18.00 uur (geen pauze)

Roden Girl Choristers:
Festival of Lessons and Carols

PROGRAMMA
Festival of Lessons and Carols

TOEGANG
€ 17,50
KAARTEN VIA DEZE SITE (HIERONDER) EN AAN DE ZAAL.

Kaarten

De Roden Girl Choristers presenteren een programma van bekende internationale kerstliederen in de vorm van een Festival of Lessons and Carols waarbij ook het publiek actief zal worden betrokken.

Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland.

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, bestaat sinds september 2000 en zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland.

Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Ook wat repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie. Studiereizen naar Engeland, met masterclasses door collega-dirigenten, vinden met enige regelmaat plaats. Uitwisselingen met collega-koren uit Engeland, zoals dat van St. John’s College, Cambridge en het University Choir van St. Andrews dragen ook bij aan de muzikale vorming van de choristers.

Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en in het buitenland. Met 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Het koor heeft radio- en televisieopnames gemaakt voor Radio 4, IKON en de EO. De choristers werken mee aan grote producties voor koor en orkest, zoals Carmina Burana van Carl Orff en Mass of the children van John Rutter. De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach onder leiding van Reinbert de Leeuw, vormde een bijzonder hoogtepunt! In 2019 heeft het koor de Johannes Passion van Bach en het Utrecht’s Te Deum en Jubilate van Händel i.s.m. de Nederlandse Bachacademie uitgevoerd. Sinds een aantal jaren werkt het koor samen met De Nieuwe Philharmonie Utrecht, o.l.v. Johannes Leertouwer, tijdens de jaarlijkse Matthäus Passion uitvoeringen door heel Nederland.

De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries.

Kaarten